cukrenka®svetu.cz: Pozitivní je hlavně to, že o té nemoci víš, držíš dietu a neubližuješ nevědomky svému tělu. Někteří se trápí celé roky a doktoři jim to nejsou schopni zjistit.
Recept je maličkost. když teda nevím, jestli Ti taky bude připadat tak veleúžasná.
Pak mi kdyžtak napiš jestli chutnala.
Ingredience
200 ml vlažné vody
50 ml oleje
2 žloutky
1 lžičku soli
1 lžičku cukru
1 sáček sušeného droždí
300 gramů bezlepkové mouky(Promix-CH, Promix-UNI nebo Schar B)
kečup nebo rajčatový protlak
oregáno
obloha pizzy (šunka, slanina, sýry, zelenina apod.)
Do hrníčku s vodou a rozmíchaným cukrem vysypeš droždí. Necháš ho vzejít a mezitím si v míse připravíš mouku, olej, rozmíchané žloutky a hodíš tam malou lžičku soli. Nakonec tam dáš to droždí a těsto umícháš do hladka. Na plech rozprostřeš pečící papír a pak rovnoměrně i těsto. A na to pak dáš kečup nebo ten protlak, posypeš oregánem a naskládáš ingredience jako u klasické pizzy. Já třeba dávám šunku, slaninu, ananas nakrájený na kostičky a navrch plátkový sýr. Pak dáš pizzu do předem vyhřáté trouby (Musí být vyhřátá na 200°C) na 25 - 35 minut (Doba dle toho jak moc křupavou kůrčičku chceš)...
Oblohu už asi vymyslíš sama, ale já si vždycky dávám jako základ ten kečup, oregáno a šunku. A pak to střídám dle chutě. Jednou žampiony, podruhé tam třeba dám hodně druhů sýra (hermelín, romadur, gouda, olomoucké tvarůžky), často si tam dávám papriku a rajče a nebo třeba i špek nakrájený na kostičky. Nejraději mám ale tu s ananasem.
A nakonec vždycky posypat sýrem. Experimentovat se dá hodně...myslím, že jako dospělá ženská už máš zkušenosti a chtěla jsi jen to těsto, ale já se zas rozepsala.
No a ty šunky a sýry samozřejmě kontrolovat, zda jsou bez lepku, ale tohle máš za ty měsíce diety už dávno zmáknutý, já vím....já jen kdyby náhodou.
Jo a pokud si ji chceš udělat třeba na oběd jen pro sebe, tak Ti na jednu pořádnou porci bude stačit polovina všech těch ingrediencí. A peče se chvilku, asi jen 20 minut. Já si ji třeba často dělám jako "velkou svačinu" když někam jdu.