8. červenec 2012 | 16.02 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Jelikož se v naší rodině s létem vždycky roztrhne pytel s oslavami narozenin, svátků a jiných výročí, upekla jsem k první takové letošní příležitosti výborný bezlepkový dort. Název "brazilský" dostal proto, že inspirací mi byl jakýsi recept na brazilské řezy na novinkách.cz, kde do těsta přidávali mleté mandle a upečený výsledek promazávali malinovou marmeládou. Já jsem na korpus použila "klasický" recept na šlehačkovou bábovku, ze kterého dělám 90% buchet, a navrch jsem si vymyslela vylepšenou ovocně želatinovou polevu. Takže tady je recept s pracovním postupem, aby zůstal zachován pro budoucí generace :o)
Korpus:
270 g bezlepkové mouky Jizerka (příp. klasické polohrubé mouky)
100 g neloupaných mletých mandlí
130 g cukru moučka
3 vejce
250 ml smetany ke šlehání
50 ml mléka (do lepkového korpusu není třeba přidávat žádné mléko)
1 bal. vanilkového cukru
½ bal. prášku do pečiva
Vše smícháme dohromady (nic nešleháme :o), nalijeme do dortové formy nebo na plech a dáme péct na 150 °C. Upečený korpus rozkrojíme a promažeme malinovou marmeládou.
Malinová poleva:
150 g malin (klidně i mražených)
cukr podle chuti
voda do 400 ml (nedávám celého půl litru, aby bylo "želé" hustší)
1 jahodový pudinkový prášek (Dr. Oetker)
Maliny trochu rozmačkáme a spolu s vodou a pudinkovým práškem uvaříme do zhoustnutí jako normální pudink. Nalijeme na dort, necháme vystydnout a ztuhnout a můžeme konzumovat. Nejlépe chutná vychlazený z lednice, příp. ozdobený šlehačkou :o)

Zpět na hlavní stranu blogu