12. květen 2013 | 11.04 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Venku hnusně, deštivo. Květnové státní svátky na krku a na obzoru žádný výlet (nebýt toho počasí, tak výletujeme jako diví, všechny aktéry jsem totiž měla poctivě zpracované :o(. Tak jsem aspoň v pátek upekla tenhle epesní a samozřejmě bezlepkový tvarohový koláč neboli pie :o) Recept opět nutno zachovat pro budoucí generace.
Na těsto:
200 g mouky Jizerka
100 g cukru moučky
2 vanilkové pudinky
½ prášku do pečiva
125 g Hery (dala jsem o ždibek víc)
1 žloutek
2 lžíce mléka
Na náplň:
2 tvarohy (500 g)
1 vejce (plus bílek, co nám zbyde z těsta)
1 vanilkový pudink
šťáva asi z 1 ½ citrónu
trocha citrónové kůry
a cukr podle chuti (dala jsem i 1 balíček vanilkového)
Z ingrediencí zpracujeme těsto, které buď rozválíme nebo vymačkáme do dortové formy lehce vymazané tukem (taktéž Herou) tak, aby bylo těsto i po obvodu (aby kopírovalo formu a udělala se z něj zkrátka taková mistička). Potom těsto na několika místech propícháme vidličkou a nalijeme na něj tvarohovou náplň, která nám vznikne taktéž smícháním všech příslušných ingrediencí, no a pak už koláč jen upečeme cca na 150 stupňů.
Kvůli absenci lepku se sice koláč poněkud víc rozsýpá, ale na jeho obranu musím uvést, že chudák ani nedostal šanci před rozkrojením vystydnout :o)
Zpět na hlavní stranu blogu