31. srpen 2014 | 18.31 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Srpen nesrpen, posledních pár týdnů to venku vypadá spíš na sychravý podzim. A protože symbolem podzimu jsou mimo jiné i švestky, neodolala jsem a vyzkoušela ze stránek výrobce bezlepkové směsi Jizerka další recept, tentokráte na bezlepkové ovocné knedlíky z tvarohového těsta :o) Poprvé od doby, co mám bezlepkovou dietu, jsem tak měla švestkové knedlíky a byly výborné. Přesně takové, jak si je pamatuju z lepkových dob – sypané slazeným kakaem a zjemněné bělostným slaďoučkým tvarohem v rohu talíře... No prostě lahoda :oP
Navíc jsem zbývající knedlíky pěkně zasyrova nacpala do mrazáku na horší časy, takže jsem se nemusela přežírat, aby se nezkazily, a ještě mám super rezervu – až se mi někdy nebude chtít vařit, stačí jen zalovit v mrazáku a voilá oběd či večeře bude v cukuletu na stole :o)
Suroviny:
250 g tvarohu (dala jsem takovou tu tužší kostku balenou v papíře)
200 g Jizerky
70 g másla
1 menší vejce
špetka soli
ovoce podle chuti a možností
Postup:
Nejdřív propracujeme Jizerku s máslem (trochu to připomíná žmolenku na kynuté koláče), pak přidáme tvaroh, sůl, vejce a zpracujeme vláčné těsto. Do těsta balíme ovoce (těsto jsem nerozvalovala jako u klasických knedlíků, ale vždycky jsem si jen uždíbla patřičný kousek na zabalení vypeckované půlky švestky :o) a ihned vaříme v lehce osolené vodě nebo v páře cca 10 minut. Přiznám se, že to bylo poprvé, co jsem vařila tvarohové knedlíky v páře, ale v receptu psali, že pak budou nadýchanější, tak jsem to zkusila a byly opravdu výborné (dokonce i ty zmražené "polotovary", které jsem dávala nad páru rovnou z mrazáku :o).

Zpět na hlavní stranu blogu