17. listopad 2019 | 19.13 |
Chcete si článek přečíst?
Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Jak vypnout blokování reklamy?
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Na svatého Martina všichni pečou husy a kachny, což je tradice, která se u nás doma nějak nikdy nedržela, ale protože se mi z časových důvodů nepodařilo zkusit upéct bezlepkové a bezlaktózové brownies na halloween, rozhodla jsem se, že Martinův svátek je další dobrou příležitostí. Koneckonců jeden zdejší Martin přispěl velkou měrou k nákupu všech mých (nejen) kuchyňských spotřebičů, tak proč na jeho počest něco neupéct a alespoň takhle na dálku mu neposlat "ochutnávku" :o)
Nutno ale dodat, že navzdory samým kvalitním a dobrým ingrediencím (včetně celé tabulky výborné hořké čokolády), je výsledek mírně řečeno rozpačitý :o(. Nevím, jestli jsou takové všechny brownies, ale na mě je to prostě moc tučné a takové mňaglavé (ano, naučila jsem se používat slovíčka z ostravského slangu :o). A to jsem je pekla déle, než byla předepsaná doba, protože jsem měla pořád pocit, že jsou napůl syrové, takže nádavkem mají ještě lehce připálenou dochuť. A to jsem se ještě pak při mytí mixéru slušně fikla do prstu :o(. No co, nemůže být každý den posvícení, aspoň jsem ten recept konečně vyzkoušela a můžu ho zas vesele zahodit :o). Kdyby vás ale přeci jen lákaly brownies bez lepku i laktózy se zdravě se tvářící příměsí červené řepy a kokosu, tady je recept :o)

Zpět na hlavní stranu blogu