hospodynka: Šikulka jsi! Také jsem pekla linecké, rohlíčky jsem dělala čistě z pohankové mouky a zmizely jako první, úspěch měly i fíkové lanýžky a rafaelo, zato sádlovky z Doves farm leží na tácu skoro netknuté. Až najdu čtečku, dám i fotku na blog.
rebarbora: Děkuji Každopádně první várka oříškového sněhu na knoflíky mi "spadla" a skončila na plechu jako nevzhledná jednolitá placka určená k okamžité konzumaci
Vy jste taky bezlepkáři? Je ta pohanková mouka v rohlíčcích hodně znát? Já mám recept s Jizerkou od známé (dávala jsem ho sem vloni) a rohlíčky chutnají k nerozeznání od "normálních" Ale zajímalo by mě, jestli by šlo pohankovou moukou nahradit tu normální lepkovou i v jiných receptech
hospodynka: Jsme teď doma tři celiaci, dokud byl doma syn, byli jsme čtyři. Pohankové rohlíčky jsou výtečné, ta chuť k nim dobře jde. Asi bych pohankovou mouku nedávala do všeho, mám ráda chuťovou pestrost a třeba kokosové cukroví si s ní představit nedovedu. Někde jsem viděla recept na perníčky, kde bylo půl množství pohankové a půl snad Jizerky, to se mi zase líbí a určitě to vyzkouším.
rebarbora: Vidíš, namíchat ji půl napůl s Jizerkou by mě nenapadlo, díky za tip
Páni péct pro tři celiaky, to musí pěkně lézt do peněz. Já jsem doma jediný bezlepkář, takže mi chlebík vydrží klidně i na týden.
Na druhou stranu je to někdy celkem boj Hlavně všem ostatním neustále připomínat, aby mi "nekontaminovali" jídlo
Někdy jim s tím pěkně lezu na nervy