Článek Karobový lupič

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Karobový lupič

13. 04. 2012 - 16:24

cukrenka®svetu.cz: Já mám karob moc ráda, ale třeba karobovou tyčinku. Sušenky mi nejedou, jsem hrozný rozmlsanec.

---
cukrenka.svetu.cz

13. 04. 2012 - 16:29

rebarbora: To je dobře, že ti sušenky nejedou, aspoň jich zbyde víc na mě

---
rebarbora.pise.cz

13. 04. 2012 - 16:52

cukrenka®svetu.cz: A můžu se zeptat, Ty s dietou teprve začínáš nebo máš tu nemoc už dlouho?

---
cukrenka.svetu.cz

13. 04. 2012 - 16:54

cukrenka®svetu.cz: Teď si vlastně uvědomuju, že jsi v minulém článku psala, že má bezlepkový beránek premiéru takže hádám, že moc dlouho ne.

---
cukrenka.svetu.cz

13. 04. 2012 - 17:52

rebarbora: Bezlepkář jsem od loňského listopadu, ale pořád se učím
Jak dlouho už válčíš bez lepku ty? Podle tvého blogu bych řekla, že jsi proti mě ostřílený veterán

---
rebarbora.pise.cz

13. 04. 2012 - 18:59

cukrenka®svetu.cz: Už několik let to je. Já už to ani nevnímám, člověk si zvykne a pak mu to ani nepříjde. Kdybys něco potřebovala, stačí se zeptat. A snad se tím netrápíš...

Ale překvapilo mě to hodně. Zdá se že to má víc a víc lidí...pořád kolem sebe slýchám že to zjistili tomu a tomu, takže nevím...v ČR je nás asi dost.

---
cukrenka.svetu.cz

13. 04. 2012 - 20:12

rebarbora: Snažím se to brát pozitivně a vždycky se raduju, když objevím, že ta a ta dobrota, kterou jsem mívala ráda, je bez lepku - jako třeba arašídová Nugeta místo abych ronila slzy nad tím, co nemůžu. No, člověk se aspoň naučí pozorně zkoumat složení toho, co dává do zobáčku
Myslíš, že bys mi mohla dát recept na tu tvoji velkoúžasnou bezlepkovou pizzu? Mám pocit, že jsem o ní kdysi dávno četla u tebe na blogu

---
rebarbora.pise.cz

13. 04. 2012 - 21:05

cukrenka®svetu.cz: Pozitivní je hlavně to, že o té nemoci víš, držíš dietu a neubližuješ nevědomky svému tělu. Někteří se trápí celé roky a doktoři jim to nejsou schopni zjistit.

Recept je maličkost. když teda nevím, jestli Ti taky bude připadat tak veleúžasná. Pak mi kdyžtak napiš jestli chutnala.


Ingredience
200 ml vlažné vody
50 ml oleje
2 žloutky
1 lžičku soli
1 lžičku cukru
1 sáček sušeného droždí
300 gramů bezlepkové mouky(Promix-CH, Promix-UNI nebo Schar B)
kečup nebo rajčatový protlak
oregáno
obloha pizzy (šunka, slanina, sýry, zelenina apod.)

Do hrníčku s vodou a rozmíchaným cukrem vysypeš droždí. Necháš ho vzejít a mezitím si v míse připravíš mouku, olej, rozmíchané žloutky a hodíš tam malou lžičku soli. Nakonec tam dáš to droždí a těsto umícháš do hladka. Na plech rozprostřeš pečící papír a pak rovnoměrně i těsto. A na to pak dáš kečup nebo ten protlak, posypeš oregánem a naskládáš ingredience jako u klasické pizzy. Já třeba dávám šunku, slaninu, ananas nakrájený na kostičky a navrch plátkový sýr. Pak dáš pizzu do předem vyhřáté trouby (Musí být vyhřátá na 200°C) na 25 - 35 minut (Doba dle toho jak moc křupavou kůrčičku chceš)...

Oblohu už asi vymyslíš sama, ale já si vždycky dávám jako základ ten kečup, oregáno a šunku. A pak to střídám dle chutě. Jednou žampiony, podruhé tam třeba dám hodně druhů sýra (hermelín, romadur, gouda, olomoucké tvarůžky), často si tam dávám papriku a rajče a nebo třeba i špek nakrájený na kostičky. Nejraději mám ale tu s ananasem. A nakonec vždycky posypat sýrem. Experimentovat se dá hodně...myslím, že jako dospělá ženská už máš zkušenosti a chtěla jsi jen to těsto, ale já se zas rozepsala. No a ty šunky a sýry samozřejmě kontrolovat, zda jsou bez lepku, ale tohle máš za ty měsíce diety už dávno zmáknutý, já vím....já jen kdyby náhodou.

Jo a pokud si ji chceš udělat třeba na oběd jen pro sebe, tak Ti na jednu pořádnou porci bude stačit polovina všech těch ingrediencí. A peče se chvilku, asi jen 20 minut. Já si ji třeba často dělám jako "velkou svačinu" když někam jdu.

---
cukrenka.svetu.cz

13. 04. 2012 - 21:20

rebarbora: Super, díky moc, nejspíš ji hned příští víkend vyzkouším
A vůbec nevadí, že ses rozepsala - tolik komentářů a takhle dlouhý jsem ještě u žádného článku neměla
O doktorech mi ani nemluv, občas mám pocit, že na co si člověk nepřijde sám, to mu nevyléčí
Jo a k tomu kontrolování obsahu lepku - zvlášť zezačátku se mi stávalo, že jsem se do něčeho zakousla a pak jsem s hrůzou a zděšením zjišťovala, jestli to v sobě náhodou nemá lepek
Teď už jsem samozřejmě uvědomělejší a taková faux pais se mi nestávají

---
rebarbora.pise.cz